Плаж Поморие изток

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2014 – 2023 год.

Курортният град Поморие се намира само на няколко километра от международното Летище Бургас и на 20-30 мин. път с кола от най-популярния морски курорт на България Слънчев бряг и най-значимата културно-исторически дестинация по нашето Черноморие – Стария град Несебър.

плаж Поморие - изток

С общ рейтинг от 8.2, Плаж Поморие изток се нарежда на 12 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Поморие изток го правят подходящ за възрастни, семеен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.2/10
Удобства
7.3/10
Чистота
8.9/10
Бряг
7/10
Вода
8.1/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Основната част на град Поморие се простира върху малък Черноморски полуостров, чийто бряг чрез изграждане на редица вълноломи и буни е превърнат в прекрасна плажна ивица, включваща Южен плаж Поморие, Северен плаж Поморие, Централен плаж Поморие и перлата на Поморие – Източния плаж. Централното разположение на плаж Поморие – изток, непосредствено до главната туристическа зона на града е причина често да бъде бъркан с Централния плаж на Поморие, който обаче се намира между Източния плаж и Северния плаж (Солниците) на Поморие.

Докато изследвате този плаж, ще бъдете възхитени от разнообразните му предложения, включително разнообразие от ресторанти и оживена атмосфера. Достъпът до плажа е изключително улеснен както пеш, така и с автомобил и въпреки че в района има налични паркинг места, поради високата посещаемост на плажа, намирането на свободно такова е голямо предизвикателство.

Плаж Поморие – изток е един от 5-те плажа на нашето Черноморие, над който вече близо 10 години се вее Син флаг. Това световно признание уверява посетителите, че Източния плаж на Поморие се стопанисва при високи стандарти за екосъобразност и изградената инфраструктура предлага всички необходими удобства и мерки за безопасност.

Природни условия и характеристика на Плаж Поморие изток

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: пясък с черупки
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Пясъкът е сравнително ситен, с примеси на черупки на места. Подходът на брега е сравнително дълбок, но това не трябва да Ви притеснява, тъй като плажът се охранява от тренирани спасители. През летните месеци юли и август плажът е претъпкан. Въпреки това, не се притеснявайте, тъй като винаги има място встрани, за да поставите своя чадър и хавлия. Ако предпочитате, можете да наемете и уютен плажен шезлонг и чадър срещу символична такса.

Поради близостта до Летище Бургас Поморие е популярна дестинация за чуздестранни туристи и в пик сезона Източния плаж основно ще срещнете туристи от Източна Европа.

Независимо дали търсите вълнение или релакс, Източен плаж Поморие има по нещо за всеки. Впуснете се във вълнуващи приключения с водни спортове с помощта на специализирания доставчик на водни спортове на плажа. Може да гледайте как малчуганите подскачат от радост на бънджи батута, докато Вие се поглезете с възхитителните предложения на многобройните плажни барове, полегнали на удобна чували и наслаждавайки се на освежаващия морски бриз.

Любителите на плажния волейбол ще намерят игрища за приятелски мачове, а крайбрежната алея предлага велосипеди и четириколки под наем за тези, които търсят спокойно каране. Освен това ще откриете голямо разнообразие от магазини по протежение на плажа, предлагащи сувенири и плажно облекло и принадлежности на разумни цени.

Открийте очарованието на Източния плаж на Поморие, където можете да се припичате на слънце, да прегърнете радостта на морето и да създадете незабравими спомени. Независимо дали сте местен жител, търсещ бягство през уикенда, или пътешественик, изследващ крайбрежните съкровища на България, този плаж ще ви плени с естествената си красота и оживена атмосфера.

Какво интересно в района на Плаж Поморие изток?

  • Исторически музей (Поморие)
  • Музей на солта (Поморие)
  • Поморийско езеро - близо до Бургас
  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие
  • Авиомузей Бургас
  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Археологически музей (Несебър)
  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *