Плаж Ропотамо

Резерват Ропотамо се намира на 6 км. северно от град Приморско и на 12 км. южно от Созопол. Освен красива природа, интересни забележителности и вековна гора, на неговата територия се намира и един удивителен красив, който е див, безлюден и недокоснат от човешка ръка. Там човек има усещането, че се намира на хиляди километри от цивилизацията. Това невероятно чувство те обзема още в първия миг, в който зърнеш златистата плажна ивица и безкрайния син хоризонт.

С общ рейтинг от 7.2, Плаж Ропотамо се нарежда на 53 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Ропотамо го правят подходящ за спокоен отдих, приключенци.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.2/10
Удобства
0/10
Чистота
5.5/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Ропотамо

Разположение: естествена среда, трудно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: слабо посещаван
Подходящи активности: морски каяк

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Достъпът до плаж Ропотамо е ограничен и не може да се стигне с кола. Причината за това е, че е поставена бариера на пътя, водещ към него. Пред самата бариера ще трябва да спрете и да продължите пеша.

За да стигнете до мястото тръгвате по пътя от Приморско, който води до Беглик Таш. Малко след като подминете отбивката за Беглик Таш ще видите и самата бариера. Там можете да оставите колата си и да продължите напред към плажа.

Плаж Ропотамо е наистина неповторим. Пясъкът е фин, златист и чист, без камъни. Плажната ивица не е голяма, но за сметка на това водата е бистра и приятна за къпане. Там няма изградени заведения, така че задължително със себе си носете вода и нещо хапване. Не забравяйте да си вземете чадър, за да не се почуствате зле от силното слънце. Плажът не се охранява и се посещава предимно от нудисти.
Това,което бихме ви препоръчали е да не пропускате да си направите разходка с лодка из резерват Ропотамо. Чувството е прекрасно, а и ще ви останат чудесни спомени от близостта с българската природа. Това е една прекрасна възможност за семейна обиколка.

Близките населени места като Дюни, Приморско, Китен и Созопол предлагат отлични условия за настаняване на изгодни цени и според финансовите възможности на всеки българин. Също така по плажната ивица в тези курорти има множество заведения и барове, където да се събирате с приятели и да се забавлявате.

Какво интересно в района на Плаж Ропотамо?

  • Екопътека По следите на римляните - близо до Приморско
  • Резерват Ропотамо - площ 1001 ха - близо до Приморско и Созопол
  • Езеро Стомопло - близо до Поморие
  • Аква Планет - близо до Приморско
  • Аквапарк Нептун - близо до с. Равадиново
  • Атлиманско блато - близо до Китен
  • Археологически музей (Созопол)
  • Созопол - стария град - близо до Созопол
  • Язовир Ясна поляна - близо до Поморие
  • По пътя на кавказките пирати - лази - близо до Царево

Снимки от плаж Ропотамо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *