плаж Велека

плаж Велека

Плаж Велека е един от най-прелестните плажове в България. Той се намира в село Синеморец, по устието на река Велека. Малкото кътче рай е разположено на изолирано място, макар и съвсем близо до цивилизацията. Районът обаче е изключително красив и вдъхва усещането на спокойствие и тишина. Заради по-необичайното си местоположение, плажуващите там могат да се къпят както в морето, така и в по-студените води на реката.

Достъпът до плаж Велека е много лесен. С кола се стига тръгвайки по черния път, намиращ се на главното шосе между Ахтопол и Синеморец. Следете за отбивката на моста над река Велека и не пропускайте да завиете там.

На плажа няма платени чадъри, изградени заведения и хотели. Тъй като плажът влиза в защитена зона, отдаването му под концесия не е позволено. Затова не се охранява, но е доста познат сред българите от цялата страна. Почти всеки е чувал за това уникално място, с бистро синя вода,магнетична природа и чист плаж. Всеки, който иска да се отдаде на пълноценна почивка, не би пропуснал да прекара поне един ден на плаж Велека.

Този плаж е едно приказно съчетание от море, златист пясък, скали и зеленина. Освен да събирате тен, можете да се впуснете и в изследователска обиколка на района и в дирене на по-прекрасни и спиръщи дъха пейзажи (а в района определено не липсват такива!).

Особено романтично там става вечер, когато не се чува нищо друго освен шума на вълните, а в далечината се вижда обления в светлини Синеморец. Всичко това предразполага към една задушевна атмосфера – дълги разходки с любимия човек, държане за ръце и даване на романтични обещания.
На ваше разположение в село Синеморец са уютни семейни хотели и няколко заведения, където да се събирате с приятели и да се радвате на почивката си.

Вижте коментари за плаж Велека

Хотели в близост

къща за гости Прохлада
Синеморец • Цена на човек: 13.3 - 35 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Градина в рая
Синеморец • Цена на човек: 7.5 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, паркинг ДА
семеен хотел Афродита
Синеморец • Цена на човек: 25 - 50 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Вила Юнгата
Синеморец • Цена на човек: 16.7 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
стаи Ганка Димитрова
Синеморец • Цена на човек: 10 - 17.5 лв
Включва нощувка, ДДС
виж още хотели

Коментари за плаж Велека


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.