Плаж Велека

Плаж Велека е един от най-прелестните плажове в България. Той се намира до село Синеморец, по устието на река Велека. Малкото кътче рай е разположено на изолирано място, макар и съвсем близо до цивилизацията. Районът обаче е изключително красив и вдъхва усещането на спокойствие и тишина. Заради по-необичайното си местоположение, плажуващите там могат да се къпят както в морето, така и в по-студените води на реката.

С общ рейтинг от 7.9, Плаж Велека се нарежда на 38 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Велека го правят подходящ за възрастни, спокоен отдих, лагеруване, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.9/10
Удобства
6.1/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.9/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Плаж Велека

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: съп сърфинг, морски каяк, кайт и уиндсърфинг,

Достъпът до плаж Велека е много лесен. С кола се стига тръгвайки по черния път, намиращ се на главното шосе между Ахтопол и Синеморец. Следете за отбивката на моста над река Велека и не пропускайте да завиете там.

На плажа няма платени чадъри, изградени заведения и хотели. Тъй като плажът влиза в защитена зона, отдаването му под концесия не е позволено. Затова не се охранява, но е доста познат сред българите от цялата страна. Почти всеки е чувал за това уникално място, с бистро синя вода,магнетична природа и чист плаж. Всеки, който иска да се отдаде на пълноценна почивка, не би пропуснал да прекара поне един ден на плаж Велека.

Този плаж е едно приказно съчетание от море, златист пясък, скали и зеленина. Освен да събирате тен, можете да се впуснете и в изследователска обиколка на района и в дирене на по-прекрасни и спиращи дъха пейзажи (а в района определено не липсват такива).

Особено романтично там става вечер, когато не се чува нищо друго освен шума на вълните, а в далечината се вижда обления в светлини Синеморец. Всичко това предразполага към една задушевна атмосфера – дълги разходки с любимия човек, държане за ръце и даване на романтични обещания.
На ваше разположение в село Синеморец са уютни семейни хотели и няколко заведения, където да се събирате с приятели и да се радвате на почивката си.

Какво интересно в района на Плаж Велека?

Снимки от плаж Велека

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *