Попски плаж, Царево

Повечето от вас са чували, че Царево е един много красив черноморски град, където има отлични условия за лятна почивка. Ако го посетите лично ще се убедите, че тези слухове не са случайни,а са напълно оправдани. Плажовете на Царево са притегателна точка за туристите. Единият от тях е Попският плаж, който се намира в най-северната част на градчето. Крайбрежието там е много живописно и се радва на прекрасни гледки.

С общ рейтинг от 7.1, Попски плаж Царево се нарежда на 54 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Попски плаж Царево го правят подходящ за спокоен отдих, лагеруване.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.1/10
Удобства
1/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Попски плаж Царево

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: малък плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

През лятото плажът е любимо място за малки и големи, българи и чужденци в периода от май до септември. Водата там е много топла и чиста, а дъното е плитко дори и по-навътре в морето. Плажът е покрит с мек и ситен пясък, който е без камъни и има хора, които се грижат за неговата чистота.
На Попския плаж ще намерите платени чадъри и шезлонги, но ако не желаете да плащате,има достатъчно място да се настаните в свободната зона.

Самият плаж не е много дълъг, но за сметка на това е доста просторен. Достъпът до него е много лесен от всяка една точка на Царево. В близост се намират семейни хотели и квартири, а по алеята има заведения и барове, от където може да си купите нещо за ядене и пиене.

Ако обичате плажните забавления определено няма да скучаете, тъй като има изградена мрежа за плажен волейбол. Разбира се на лице са всички необходими предпоставки за практикуване на водни спортове.
В случай, че сте изследователи и обичате да опознавате нови и непознати кътчета, ви препоръчваме да посетите някои от атракциите в района на Царево.

Едно от тези места е блатото-лагуна Аркутино, където виреят водни лилии, ириси и пълзящи лиани. Блатото е отделено от морето посредством пясъчни дюни, а плажът, които се образува също носи името Аркутино. Природният резерват Ропотамо крие един девствен и недокоснат от човешка ръка свят, които ще ви омае и покори с красотата си. На 17 км. от Царево отстои живописният град Приморско. Той от своя страна също е известен с обширната си плажна ивица и уютни хотели, правещи го привлекателен за лятна почивка.

Какво интересно в района на Попски плаж, Царево?

Снимки от Попски плаж Царево

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *