планинска хижа Табите Максим

- Априлци
карта
видео
забележителности
коментари

местност Табите, Стара планина
тел. 0878332266
tabite@maxim.bg

Хижа Табите е разположена в Стара планина в подножието на връх Русалка/Марагидик- 1890м/ - в най-ниската част на билото, в местност Табите над град Априлци. Намира се на 14 км от кв. Острец на гр. Априлци от север и на 26 км от с. Тъжа от юг. В миналото там е имало римска стражна кула.
Хижата е построена през седемдесетте години на миналия век и е напълно обновена. Съчетава отличните условия за настаняване, хранене, развлечения и групови мероприятия с уникални преживавания в екстремни условия и опознаване на природата на Национален Парк Централен Балкан. Предлагаме ви комфорт,уют и съвременни удобства, докато се наслаждавате на красотата на българската природа в една тиха и спокойна обстановка.

Пътуването с високопроходимо МПС по каменния път от Априлци или Тъжа до билото отнема около 1 час - 1 час 30 минути в зависимост от сезона и атмосферните условия. През зимния сезон и наличие на снежна покривка с превозно средство се достига до зоната на дълбокия сняг и след това се продължава с верижна машина или ходейки.
Достъпът е ограничен за членове на клуба или гости с предварителна резервация и уточнено меню за хранене.
... Покажи
x
Условия в комплекса
ресторант
детски кът
бар
конферентна зала
басейн
фитнес
сауна
 
spa услуги
паркинг места
WiFi в лоби
барбекю
екскурзии
Условия в стаята
баня с душ / вана
телевизор
климатик
кухненски бокс
минибар / хлад.
WiFi в стаята
тераса

Разположение на планинска хижа Табите Максим

Видео от региона на планинска хижа Табите Максим

Забележителности в района на планинска хижа Табите Максим