На море в Китен

Китен

Град Китен е едно от най-подходящите места за отдих и туризъм на българското Черноморие. Курортното селище е разположено в Югоизточна България, северно от устието на Китенската река на малкия полуостров Урдовиза и отстои на 55 км. от Бургас и на 5 км. южно от Приморско. Китен има особено благоприятно местоположение, тъй като се простира на границата между морето и планината, което обособява неговата красива природа, свеж въздух и дълга пясъчна ивица.

В района на Китен се намират двата живописни залива – Караагач и Атлиман, които образуват северния и южния плаж в малкото градче и допринaсят още повече за неговото очарование и магнетизъм.
Северният плаж по-известен като Атлиман е подходящ за летуващите, които предпочитат тихите, плитки и спокойни води. Южният плаж, чието име е Урдовиза се характеризира със стръмни и високи скали, на места достигащи до 10-15 м.

Град Китен има изключително значение за развитието на българския летен туризъм.Чистите плажове, уютни хотели и удивителна природа са основната причина за развитието на курорта като лятна дестинация и привличането на българи и чужденци като туристи.

По време на предстоя си в градчето, можете да съчетаете почивката с приятна обиколка на местните атракции, сред които се нареждат резерват Ропотамо, резерват Силкосия и църквата Св.св. Кирил и Методий. Не далеч са разположени и градовете Несебър и Созопол, където ще имате възможност да се насладите на древна история и възхитителни исторически паметници.

Ежегодно над 500 хил. туристи избират Китен за своя лятна дестинация. През последните години в курорта се изгради модерна база от семейни хотели и луксозни комплекси, които да посрещнат нуждите на своите гости. Основно обаче преобладават частните квартири, където можете да отседнете за 10-15 лв. на вечер.

Китен е предпочитано място за почивка, както от семейства с деца, така и от млади хора. Причината за това е, че там се предлага разнообразие от възможности за отдих, развлечения и спорт. Малките посетители могат да се наслаждават на забавления в местния луна парк, а за възрастните е на раположение морска база „Балканика“, където се практикува ветроходство, подводен риболов, яхтинг, водни ски. Още има тенис кортове,футболно игрище, тенис маси,фитнес и т.н.

Заведенията в Китен също не са малко, но ако желаете да се насладите на истински нощен живот, ще ви препоръчаме да посетите Слънчев бряг.

Вижте коментари за Китен

Хотели в близост

семеен хотел Ния
Китен • Цена на човек: 10.5 - 28 лв
Включва нощувка, туристическа такса
семеен хотел Албатрос 2
Китен • Цена на човек: 21.7 - 37.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
самостоятелни стаи Фея
Китен • Цена на човек: 15 - 22.5 лв
Включва нощувка, туристическа такса, Гостите ползват 20% отстъпка в ресторанта ни
вила Гергана Китен
Китен • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Елит
Китен • Цена на човек: 0.3 - 0.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Китен


Забележителности в близост

Резерват Ропотамо
област Бургас
Резерват Силкосия
област Бургас
Созопол - стария град
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.