плаж Силистар

плаж Силистар

Силистар е един от най-красивите и спокойни плажове по българското Черноморие. Той е отдалечен на 1 км. от пътя, който свързва Резово и Синеморец и е разположен в едноименната защитена местност, която пък е включена в територията на природен парк Странджа.

Районът е обявен за защитена местност през 1992 г. и поради тази причина не е застроен, както повечето плажове по морето. В местността Силистар живеят редица защитени животински видове като лешояд, черен щъркел, кълвач,гълъб хралупар и др.

За щастие и до ден днешен Силистар е запазил своето очарование и естествена красота. Въпреки че през последните години популярността му значителна нарасна и започна да привлича все повече любители на природата и тихите кътчета, Силистар продължава да бъде уникално място за плажуване. Трудно е да се устои на този красив плаж, който е с дължина от 1 км. Водата е бистра и плитка, а пясъкът мек и чист. В близост има скали, които са идеални за гмуркане, а гората достига до самата плажна ивица.

За по-голямото удобство на туристите има изградено малко заведение, откъдето да си купите напитки за освежаване. Освен това има платени чадъри и построени дървени шатри, които са чудесен вариант за големи компании. Осигурен е и платен паркинг.

Не далеч от Силистар са разположени и други места за събиране на тен като плаж Листи, Липите, Устието на река Велека и Делфин.

Само на 5 км. от Силистар се намира прекрасното селце Синеморец, предоставящо отлични условия за туризъм на хората, за които почивката значи спокойствие,тишина и уединение. В курортното селище ще откриете също страхотни плажове и великолепна природа, както и уютни хотели и ресторанти на изгодни цени. В околността могат да се разгледат красиви скални образувания, живописни заливчета и исторически забележителности.

Другото населено място не далеч от плаж Силистар е село Резово, което също е подходяща дестинация за летен туризъм. Една доста интересна атракция там е конната база, където собствениците предлагат разходки на кон по крайбрежието и в полите на Странджа планина. Това със сигурност ще бъде интересно преживяване за вас, ако досега не сте го правили.

Подходящи места за посещения в района на Резово са природният феномен Беглик Таш (на 38 км. от Резово) и река Велека (на 6 км. от селцето ).

В селцето се предлага настаняване в къщи за гости, а цените са значително по-ниски в сравнение с другите морски курорти. През лятото работят няколко бара и заведения, а рибарският ресторант работи през цялата година.

Вижте коментари за плаж Силистар

Хотели в близост

семеен хотел Дайана бийч
Синеморец • Цена на човек: 40 - 57.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
къща Каланджа 2
Синеморец • Цена на човек: 40 - 75 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Каланджа 1
Синеморец • Цена на човек: 20 - 42.5 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Дъбрава
Синеморец • Цена на човек: 15 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
вила Малина
Синеморец • Цена на човек: 23.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Силистар


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.