водопад Кая Бунар (Хотнишки водопад)

водопад Кая Бунар (Хотнишки водопад)

Хотнишкият водопад или наричан още Кая Бунар, е едно от онези кътчета в България, които разкриват в пълния блясък красотата и уникалността на българската природа. Това е малък оазис, който си заслужава да се види.

Кая Бунар е разположен в покрайнините на село Хотница, на 14 км. от старопрестолния град Велико Търново. Хотнишкият водопад е предпочитана дестинация от любителите на природата и от местните хора, които идват тук,за да релаксират и да се откъснат от ежедневните си проблеми. Хотнишката каскада е идеално място за бягство от жегата през летни дни и за пикник с приятели и близки.

Със сигурност няма да изпитате затруднения да откриете пътя към водопада. Преминава се през самото село, като в центъра е поставена табела, която указва накъде да поемете. До самия водопад се стига с кола и там има паркинг, където да оставите автомобила си.

От водопада започва и живописна екопътека,която тръгва нагоре по дървени стъпала в скалите и отвежда до невиждани красоти и девствени местности.Екопътеката е с дължина само 1.5 км., но се вие по течението на река Бохот и разкрива пред посетителите причудливи скални форми, малки водни каскади и вирчета, дървени мостчета и зелени била.

Хубавото е, че точно пред водопада Кая Бунар има просторна полянка и беседка. Там можете да поседнете и да се полюбувате на прелестта, спокойствието и прохладата на Хотнишкия водопад. Сигурно няма да сте единствените посетители, но местността определено е пленяваща и е добре човек понякога да посещава места като тези.

Водопадът е висок около 30 метра и пред него има образувано бистро и ледено студено язовирче. Къпането във водопада е забранено, но никой не може да ви спре да се възхищавате на това райско кътче.

Не далеч от Хотнишкия водопад се намира и друга доста известна забележителност в района, а именно Еменския каньон и едноименния Еменски водопад.

Вижте коментари за водопад Кая Бунар (Хотнишки водопад)

Хотели в близост

хотел Зеленка
Велико Търново • Цена на човек: 20 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, турист.такса, застраховка, безжичен интернет
хотел Анхеа
Велико Търново • Цена на човек: 21.3 - 45 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, WI-FI интернет, паркинг,ДДС,тур.такса
къща за гости Василена
Трявна • Цена на човек: 30 - 30 лв
Включва нощувка, туристическа такса
семеен хотел Крънско ханче
Казанлък • Цена на човек: 20 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, тур.застраховка,WiFi,паркинг
вила Роси
Априлци • Цена на човек: 31.3 - 31.3 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за водопад Кая Бунар (Хотнишки водопад)


Забележителности в близост

Преображенски манастир
област Велико Търново
Никополис ад Иструм
област Велико Търново
Велико Търново - Царевец
област Велико Търново
Арбанаси
област Велико Търново
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.