Рибарско селище Ченгене скеле

Ченгене скеле е уютно рибарско селище, намиращо се на брега на Черно море на 15 км южно от град Бургас. Селището привлича със своята автентичност и морски дух, като предоставя на посетителите възможността да се потопят в богатата рибарска традиция и спокойния ритъм на живот на крайбрежните обитатели.

С невероятната си гледка към морето, малките рибарски лодки и цветните къщички, Ченгене скеле предлага уникална визия върху живописния бряг. Рибарите тук продават свежи улови, които може да опитате в новооткрития ресторант или дори да закупите за собствената си кулинарна експерименталност.

Ченгене скеле пази рибарските традиции и до днес. Името на залива произлиза от селището Чингане искелеси, което се е намирало на това място още през османско време. Поради разширяването на бургаското пристанище, лодките на местните рибари са преместени в Ченгене скеле след 1972 година.

С плажове разположени на кратко разстояние, Ченгене е идеалното място за тези, които искат да се насладят на морето и слънцето, докато същевременно се наслаждават на атмосферата на малко рибарско селище. Това е място, където можете да се отпуснете, да разгледате местните забележителности и да се научите повече за живота и традициите на рибарите в региона.

Снимки от Ченгеле скеле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *